Pojavio se Hakan Šukur: Ne zaslužujem sve ovo
Foto: EPA

Oglasio se legendarni napadač

Pojavio se Hakan Šukur: Ne zaslužujem sve ovo

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Turske Hakan Šukur postao je državni neprijatelj.

Legenda fudbala u ovoj zemlji je podržavanjem terorističke organizacije FETO i njihovog vođe Fehtullah Gulena došao na crnu listu, te je izdat nalog za njegovo hapšenje.

Šukur je jučer izbrisan iz svih knjiga turskog fudbala, a danas se 44-godišnji fudbaler i konačno javio porukama na Twitteru.

"Dragi prijatelji, ne zaslužujem ružne komentare i uvrede. Uvijek sam pomagao legalnim i javnim fondacijama i taj sam princip održavao ulaskom u politiku, iako sam znao kako ona nije za mene. Sa mnom se ne može manipulisati, ne može mi se promijeniti mišljenje, ali sam napravio greške jer sam donosio odluke emocionalno. Nisam znao za optužbe protiv pokreta Fehtullaha Gulena. Proklinjem pokušaj državnog udara na našeg predsjednika, vladu i demokratiju"; napisao je Šukur.

Za Hakanom je izdata potjernica i on će biti uhapšen čim se nađe na teritoriji Turske, te ga vjerovatno čeka i dugotrajna kazna zatvora.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi