Pokazivao srednji prst publici, pa dobio suspenziju

Christopher Samba izrevoltiran rasizmom

Pokazivao srednji prst publici, pa dobio suspenziju

Bivši fudbaler Blackburna i QPR-a, Christopher Samba, dobio je suspenziju u trajanju od dvije utakmice zbog vulgarnog ponašanja za vrijeme utakmice u Moksvi.

Samba je sa svojim Dynamom gostovao ekipi Torpeda, a prilikom izlaska sa terena kada ga je trener odlučio zamijeniti, Samba je pokazao srednji prst prema publici. On je svoj nesportski potez obrazložio riječima da su ga iz takta izbaciji rasistički povici s tribina.

"Želim igrati fudbal a ne slušati rasističke povike", rekao je Samba povodom cijelog slučaja koji se desio 22. septembra.

Iz Fudbalskog saveza Rusije su saopštili da je ovo blaga kazna te da će mjere biti oštrije ukloliko se sličan gest ponovi. Sa druge strane, Samba je već ranije bio na meti rasističkih napada budući da mu je, također u Moksvi, na teren ubačena banana od strane navijača Lokomotive. Tada je ovaj fudbaler nastupao za Anzhi i to je bio njegov prvi susret s rasizmom u Rusiji, koji ga prati tokom boravka u ovoj državi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti