Pokrenuta istraga protiv Hanse i Herthe
Foto: EPA

Zbog nereda jučer

Pokrenuta istraga protiv Hanse i Herthe

E. Škorić

Njemački nogometni savez pokrenuo je istragu povodom navijačkih nereda na utakmici Kupa Njemačke u Rostocku.

Meč Hanse i Herthe prekinut je nakon što su navijači s objestrane krenuli koristiti pirotehniku u nastavku. Prekid je trajao 15 minuta, pošto su Hansini navijači zapalili transparent kojeg su oteli od navijača iz Berlina još 2014. godine.

Na kraju je ipak utakmica odigrana, a Hertha je slavila s 2:0 uz pogodak Vedada Ibiševića, a Njemački nogometni savez kreće u istragu. Obje ekipe su pod istragom, a policija će istražiti upletenost klupskih čelnika Hanse, pod sumnjom da su pomogli navijačima da unesu i sakriju transparent.

"Skupina od 20 do 50 potpunih idiota odlučila je da je mnogo važnije zapaliti vlastiti dnevni boravak, Otsee stadion, nego podržati momčad", obrušio se na vlastite navijače predsjednik Hanse Robert Marien.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hansu su ranije kažnjavali zbog navijačkih ispada, pa bi trećeligaš mogoa dobiti i novu "čestitku" od strane Saveza. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi