Pokrenuta istraga protiv holandskih velikana

Ajax i Feyenoord namještali?

Pokrenuta istraga protiv holandskih velikana

Holandski mediji donose vijest da je tamošnji savez pokrenuo istragu protiv Ajaxa i Feyenoorda zbog namještanja utakmica.

Osim dva pomenuta velikana, u skandal je upetljan i Williem II koji se također optužuje za mutne poslove. Sumnjive su utakmice iz sezone 2009/10 u kojim su učestvovala ova tri kluba, a pretpostavlja se da je igrače platila jedna kriminalna organizacija iz Singapura.

Za glavnog vođu namještanja tereti se bivši fudbaler Williema II i reprezentativac Siera Leonea Ibrahim Kargbo, koji je naravno već demantovao svoju povezanost s nemilim događajima.

Ovom fudbaleru nije strano namještanje utakmica a već se jednom suočio sa suspenzijom, kada ga je prošle godine nacionalni savez Sijera Leonea kaznio zbog pokušaja namještanja meča protiv Južne Afrike 2008. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.