Pola Engleske ludo za holandskim napadačem

Bas Dost na meti Engleza

Pola Engleske ludo za holandskim napadačem

E. Škorić

Napadač Wolfsburga Bas Dost na meti je najmanje četiri engleska kluba.

Dvadesetpetogodišnji napadač blista u ovoj sezoni, te je od decembra za Wolfsburg postigao čak 15 golova. Glavni je “krivac” što ovaj klub igra završnicu Evropske lige i što je uz Bayern najbolji u Bundesligi.

Holandski golgeter se stoga našao na radaru brojnih timova, a žele ga Swansea, Southampton, Newcastle i Stoke.

Samo su Alexander Meier iz Eintrachta i Arjen Robben iz Bayerna više postigli golova u Bundesligi ove sezone od igrača koji je u Wolfsburg stigao iz Heerenveena 2012. godine.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ako niste znali, Dost je proradio tek kada su mu doktori ustanovili probleme sa stopalima, pa je dobio specijalne uloške za kopačke. Od tada ne prestaje tresti mreže protivničkih ekipa…

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.