Policajci umjesto sudije na meču Burnley - Leeds

Policajci umjesto sudije na meču Burnley - Leeds

E. Škorić

Veoma neobična situacija dogodila se na meču engleksog Liga kupa između Burnleyja i Leedsa.

Susret ovih timova zvršen je rezultatom 2:2, a Leeds je nakon penala izborio plasman dalje. 

Zanimljivo da je na semaforu pisalo 0:0 do 80. minute, kada je Sacko pogodio za vodstvo Leedsa, da bi Wood u 88. s penala pogodio za 1:1.

Duboko u nadoknadi Hernandez s novog penala, prvog za goste, vraća prednost Leedsu, a onda u 96. minuti za novu ludnicu na stadionu.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Odlučili su penali, sretniji i spretniji bili su gosti i na kraju odlaze kući pjevajući. A ono što je posebno zanimljivo u svemu ovome, prvog izvođača penala odlučivali su policajci, a ne sudija.

Inače se baca novčić, ali je policija odlučila da se penal puca ispred gola na koji je u nastavku napadao Leeds. Možda je to gostima i donijelo malu psihološku prednost?



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi