Policija spremna za derbi, možda bude i novih hapšenja?

Sastaju se West Ham i Chelsea

Policija spremna za derbi, možda bude i novih hapšenja?

U srijedu se u okviru 4. kola engleskog Liga kupa na Olimpijskom stadionu u Londonu sastaju ljuti rivali West Ham i Chelsea.

Londonska policija je spremna za ovaj meč za koji će biti pojačane mjere bezbjednosti, pa će tako sve koji budu dolazili za stadion čekati detaljna kontrola na ulazima.

Također, bit će zabranjeno točenje alkohola u barovima na i u blizini stadiona, a svi oni koji budu 'sumnjivi' organima reda mogli bi lako biti uhapšeni.

Otkako je West Ham preselio na novi Olimpijski stadion, zabranu ulaska na stadion dobila su 23 navijača te je izvršeno devet hapšenja izvan stadiona. Od toga, tri osobe su uhapšene tokom ligaške utakmice sa Middlesbroughom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Mjere sigurnosti za ovaj meč pojačane su zbog dolaska navijača Chelseaja, koji nisu u najboljim odnosima sa 'Ćekićarima'. Na Olimpijskom stadionu će biti nešto manje od 5.200 navijača gostujućeg tima, što je zaista malo s obzirom na to da novi West Hamov dom prima 60.000 gledalaca. Probajte samo zamisliti da, naprimjer, navijačima Sarajeva na Grbavici pripadne manje od 1000 ulaznica za derbi...

Londonska policija će u saradnji sa West Hamom učiniti sve da predstojeća utakmica prođe u najboljem redu i bez incidenata, a ona se igra u srijedu s početkom u 20:45 sati.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije