Poljska slavi Svjetsko prvenstvo, Danska ide u baraž
Foto: EPA

Konačni rasplet u grupi E

Poljska slavi Svjetsko prvenstvo, Danska ide u baraž

Fudbalska reprezentacija Poljske je večerašnjom pobjedom nad Crnom Gorom (4:2) osigurala prvo mjesto u grupi E i direktan plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiju.

Poljaci su naizgled pitanje pobjednika riješili u ranoj fazi utakmice. Igrao se 6. minut kada su domaći poveli sa 1:0 golom Maczynskog, da bi samo deset minuta kasnije Grosicki povisio na 2:0.

Dugo je rezultat na semaforu bio 2:0, a onda je u finišu susreta viđena prava drama. Prvo je u 78. minuti Mugoša makazicama postigao fenomenalan gol za smanjenje rezultata na 2:1, da bi pet minuta kasnije Tomašević zabio za 2:2. Poljaci su se brzo oporavili od šoka, te do kraja utakmice postigli još dva gola. Lewandowski je u 85. minuti pogodio za 3:2, a onda je Stojković autogolom u 87. minuti postavio konačan rezultat utakmice.

Poljska takmičenje u grupi E završava na prvom mjestu sa 25 bodova i gol razlikom 28:14, od čega je čak 16 golova postigao Robert Lewandowski, trenutno prvi strijelac kvalifikacija.

U drugoj utakmici grupe, Danska je remizirala protiv Rumunije odigravši 1:1. Domaći tim je vodio zahvaljujući golu Eriksena iz 59. minute sa bijele tačke, da bi gosti u 88. preko Deaca poravnali na 1:1 i postavili konačan rezultat utakmice. Ovaj bod je Dancima bio dovoljan za potvrdu drugog mjesta i siguran put u baraž, s obzirom da nema šanse da ova selekcija bude najslabija drugoplasirana. Danska grupu E završava sa 20 boda i gol razlikom 20:8.

Kazahstan i Armenija su u međusobnom duelu podijelili bodove odigravši 1:1, a taj meč nije imao pretjeran rezultatski značaj.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treće mjesto u grupi je na kraju zauzela Crna Gora (16 bodova), a dalje slijede Rumunija (13), Armenija (7) i Kazahstan (3).

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi