Poljska slavila u Podgorici, Slovenija poražena u Glasgowu

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo

Poljska slavila u Podgorici, Slovenija poražena u Glasgowu

E. Škorić

U nedjelju navečer odigrano je nekoliko mečeva u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. 

U grupi E Crna Gora je u derbiju ugosotila Poljsku u Podgorici, a meč je na kraju okončan pobjedm gostiju rezultatom 2:1.

Poveli su Poljaci majstorijom Roberta Lewandowskog iz slobodnjaka u 40. minuti, ali Crnogorci su preko Mugose u 63. minuti došli do izjednačenja, da bi Piszczek u 82. lobovao domaćeg golmana za tri boda Poljaka. U duelu Rumunije i Danske mreže su mirovale. Nakon pet kola Poljska ima 13, Crna Gora i Danska po sedam bodoav.

U grupi F svoje mečeve odigrali su Malta i Slovačka (1:3), te Škotska i Slovenija (1:0). Martin je u finišu donio Škotima pobjedu na Hampden Parku. Engleska je tu prva s 13 bodova, Slovačka ima devet, Slovenija osam, Škotska sedam bodova. Strijelci za Slovačku bili su Weiss, Nemec i Gregus.

U grupi C meč su odigrali Sjeverna Irska i Norveška, a domaća selekcija je slavila s 2:0 i došla je na drugo mjesto sa 10 bodova, dok vodeća Njemačka ima 15 bodova. Norveška je tek peta sa tri boda.

Golove u pobjedi Sjeverne Irske postigli su Ward u drugoj i Washington u 33. minuti.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:


Stefan Mugoša Goal HD - Montenegro 1 - 1 Poland... by euro2016videos



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi