Ponos i tuga u istom danu

Zorya sutra dočekuje United

Ponos i tuga u istom danu

E. Škorić

Zorya će sutra protiv Manchester Untieda odigrati najveću utakmicu u svojoj povijesti.

Ukrajinski klub ugostit će Crvene vragove u Odessi, na stadionu Černomoreca, na obali Crnog mora. Zorya svoje utakmice inače igra na Slavutych Areni u Zaporožju, ali kako taj stadion ne ispunajva UEFA uslove onda je tim prisiljen da putuje u Odessu.

A navijači Zoryje žale što se sutrašnji meč ne igra na Avanhard stadionu u Lugansku. To ipak nije moguće zbog ratnih dešavanja u tom dijelu zemlje.

Od aprila 2014. godine Zorya ne može da igra na svom stadionu, koji je pretrpio razne štete usljed granatiranja. Nema naznaka da će se uskoro stvari riješiti i da će Zorya igrati pred vlastitim navijačima.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Napustiti grad gdje odrastete je uvijek teško, ali je još teže živjeti kući za vrijeme rata", rekao je službeni ukrajinskog tima Pavlo Popenk za ESPN.

"Zahvalni smo zato drugima na gostoprimstvu, ali pamtimo i volimo Lugansk i nadamo se da ćemo se jednog dana tamo vratiti".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi