"Ponude Chelseaja i Reala su došle na krivu adresu"
Foto: EPA

Neymar odabrao Barcu

"Ponude Chelseaja i Reala su došle na krivu adresu"

M. Šljivak
Teme:

Nekadašnji menadžer brazilske zvijezde Neymara dao je zanimljivu izjavu španski medijima.

Wagner Ribeiro radio je sa Neymarom od njegove 12. godine, ali je potom otac Barcinog velemajstora preuzeo kontrolu nad njegovom karijerom i to nakon što je postao član katalonskog velikana Barcelone 2013. godine.

Prije nego što su se rastali, Neymar je ostvario transfer u Barcelonu, iako su na Wagnerovu adresu stigle dvije ponude. Tražili su ga Chelsea i Real Madrid.

Ipak, Barcelona je igrala na sigurnu kartu. Ponudu su poslali na adresu Neymarovog oca i na kraju je Barca odnijela pobjedu.

"Neymar mi je poput sina. Radio sam s njim od njegove 12. godine, ali smo se razišli i njegov otac mu je menadžer. Želio sam da ode u Real umjesto u Barcelonu. Meni su došle ponude Chelseaja i Reala, kada je trebao napustiti Santos, a Barcelona je poslala ponudu njegovom ocu. Iako je Real nudio bolje uslove, prihvaćena je ponuda iz Barce", rekao je Wagner.

Ovaj agent je radio s mnogim poznatim fudbalerima, a njegovi klijenti su bili Kaka i Robinho i on je završio njihove transfere u Real Madrid.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi