Poraz Borussije u Kubanu

Krasnodar iznenadio ekipu iz Dortmunda

Poraz Borussije u Kubanu

E. Čaušević

Fudbaleri Krasnodara priredili su veliko iznenađenje pobjedom na domaćem terenu protiv Borussije Dortmund u okviru petog kola grupne faze Evropske lige.

Ruska ekipa je u Kubanu ugostila ekipu Borussije Dortmund i iznenađujuće slavila sa minimalnih 1:0. Krasnodar je do prednosti stigao u drugoj minuti utakmice kada je sa bijele tačke siguran bio Mamaev. Penal je skrivio Hummels koji je zaradio žuti karton.

Nakon primljenog gola gosti su krenuli po izjednačenje. U osmoj minuti Ramos je šutirao sa vrha kaznenog prostora, ali je pogodio prečku. Samo desetak minuta kasnije Gundogan je pokušao iz slobodnog udarca, ali je njegov šut odlično odbranio golman domaćih.

U samom finišu prvog dijela novu priliku imao je napadač gostiju Adrian Ramos. On je glavom uputio odličan udarac, ali golman Krasnodara je uz pomoć stative uspio sačuvati svoju mrežu i prednost svoje ekipe.

Na početku drugog dijela nastavio se pritisak Dortmunda. U 48. minuti Schmelzer je bio sam ispred golmana, ali je šutirao tik pored lijeve stative. Novu odličnu šansu propustio je Piszczek desetak minuta kasnije kada je glavom loptu poslao pored gola domaćih.

Krasnodar je promašaje Dortmunda mogao kazniti u 57. minuti. Ari je izašao sam na gol Dortmunda, ali je poslao loptu pored gola.

Dortmund je u 75. minuti ponovo uzdrmao okvir gola, nakon udarca Mkhitaryjana lopta je pogodila stativu gola domaćih.

Krasnodar se ovom pobjedom izjednačio na prvoj poziciji sa Dortmundom, obje ekipe imaju po deset bodova i osigurali su plasman dalje.

Evropska liga, 5. kolo:

Krasnodar - Dortmund 1:0

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Rubin Kazan - Sion 2:0

Dinamo Minsk - Viktoria Plzen 1:0


Mamaev Goal (Penalty) - Krasnodar 1-0 Dortmund... by Bayeo
Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.