Poraz Ibrakovića, pobjeda Hadžibegića

U austrijskoj "cvajti" i Ligue 2

Poraz Ibrakovića, pobjeda Hadžibegića

A. Beganović

Večeras su dvojica bosanskohercegovačkih trenera, Abdulah Ibraković u Austriji, te Faruk Hadžibegić u Francuskoj, sa svojim klubovima imali noe ispite.

U derbiju 7. kola austrijske "cvajte" Ibrakovićev Kapfenberg je na domaćem terenu pretrpio poraz u duelu sa LASK-om (2:1). Otavio je u 35. minuti doveo LASK do prednosti, da bi Elias u 65. stvari vratio na početak. No, samo četiri minuta kasnije Grgić je pogodio, za kasnije će se ispostaviti, pobjedu LASK-a.

Nakon sedam odigranih kola Ibrakovićev Kapfenberg se nalazi na trećem mjestu tabele sa 13 osvojenih bodova, četiri manje od prvoplasiranog Lifereninga i tri od drugoplasiranog LASK-a.

U okviru 5. kola Ligue 2 Hadžibegićev Valenciennes je na svom terenu nadigrao Laval (2:0). Do 79. minute nije bilo golova da bi onda Da Costa doveo domaće do prednosti, a za konačnih 2:0 pogodak je u sudijskoj nadoknadi vremena postigao Ciss.

Nakon nepotpunog petog kola Valenciennes se nalazi na šestom mjestu tabele sa osam osvojenih bodova, dva manje od vodećih Bresta i Amiensa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi