Poraz Lulićevog Lazija u Torinu

Seria A, 15. kolo

Poraz Lulićevog Lazija u Torinu

M. Šljivak

Pet utakmica italijanske Serie A odigrano je danas, a Senad Lulić je sa svojim Lazijom poražen u Torinu s 1:0.

U jednoj zanimljivoj utakmici Torino je iskoristio svoju priliku, te je golom Kamila Glika iz 19. minute došao do pobjede od 1:0, iako je Lazio imao nekoliko dobrih prilika u ovom susretu. Senad Lulić je odigrao kompletan meč za Nebeskoplave iz Rima. 

Sigurnu pobjedu od 2:0 nad Cataniom upisala je Sampdoria. Poveli su domaći u 54. minuti golom Edera, da bi konačan rezultat od 2:0 postavio Gabbiadini u 77. minuti utakmice. 

Chievo je slavio gostujuću pobjedu kod Sassoula s minimalnih 1:0. Jedini gol na meču postigao je Thereauu 55. minuti utakmice. 

Caglari je ugostio Genou, a na kraju su domaći slavili pobjedu od 2:1. Gosti su od 17. minute golom Alberta Gilardina vodili s 1:0, ali je bodpve Cagliariju donio Sau golovima u 76. i 93. minuti susreta. 

Verona je nakon preokreta savladala Atalantu s 2:1. Gosti su golom Denisa iz 42. minute poveli s 1:0, ali je Verona u finišu utakmice preko Gomeza i Jorginha stigla do preokreta i pobjede u ovom susretu.

Seria A, 15. kolo: 

Cagliari - Genoa 2:1 (Sau 76', 90+3/Gilardino 17')

Sampdoria - Catania 2:0 (Eder  54', Gabbiadini 77')

Sassuolo - Chievo 0:1 (Thereau 55')

Torino - Lazio 1:0 (Glik 19')

Potražite više informacija na temu Serie A:

Verona - Atalanta 2:1 (Gomez 82', Jorginho 86'p/Denis 42')


Torino 1-0 Lazio (Goal Kamil Glik) by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.