Poraz Milana, Lazio pregazio Palermo, Belotti bez gola

Italijanska Serija A

Poraz Milana, Lazio pregazio Palermo, Belotti bez gola

Fudbaleri Milana poraženi su danas na domaćem terenu od Empolija u okviru 33. kola italijanske Serije A. s 2:1.

Bila je ovo veoma bitna utakmica za obje ekipe. Milan se bori za odlazak u Evropa ligu naredne sezone, a Empoliju je svaki bod veoma važan kada je u pitanju borba za opstanak. 

Gosti su na kraju uspjeli da dođu do veoma važne pobjede, a strijelci su bili Mchedllidze u 40. i Thiam u 67. minuti. Za domaće je jedini gol postigao Lapadula u 72. minuti. Treba reći da je Milan imao i penal kojeg Suso nije realizovao u 59. minuti. Rossoneri su imali i nekoliko stopostotnih prilika u posljednjih 15-ak minuta, ali ipak nisu uspjeli da dođu ni do boda.  Oni su nakon ovog meča ostali na 6. mjestu sa pet bodova manje od Atalante koja drži poziciju s koje se ide u Evropa ligu, dok je ekipa Empolja ostala na 17. poziciji sa 29 bodova, odnosno pet više od opasne zone. 

U ostalim mečevima vrijedi istaći visoku pobjedu Lazija na domaćem terenu protiv Palerma sa 6:2, dok je Torino bio bolju u gostima od Choieva (3:1). U strijelce se nije upisivao Belotti koji vodi grčevitu bitku sa Džekom za prvog strijelca lige. 

Crotone je slavio pobjedu kod Sampdorije sa 2:1, a Udinese istim rezulatom kući protiv Cagliarija.

Potražite više informacija na temu Serie A:





Zaprati AC Milan, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AC Milan Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije