Poraz Sampdorije u Bergamu, Zukanoviću cijeli meč

Serie A, 6. kolo:

Poraz Sampdorije u Bergamu, Zukanoviću cijeli meč

Atalanta je večeras na domaćem terenu uspjela savladati Sampdoriju (2:1) u posljednjem susretu 6. kola italijanske Serie A. 

Navijači Atalante razloga za slavlje imali su već nakon šest minuta igre, kada je defanzivac gostiju Moisander nespretno reagovao u šesnaestercu i potom poslao loptu i vlastitu mrežu.  

Na novi pogodak čekalo se sve do 90. minute. Trijumf Atalante je potvrdio German Denis, da bi konačnih 2:1 postavio Soriano u sudijskoj nadoknadi vremena.

Vrijedi spomenuti da je bh. reprezentativac Ervin Zukanović imao zapažen nastup i u finišu utakmice je odličnim šutem na muke stavio golmana Atalante, ali se mreža ipak nije zatresla.

Nešto ranije Frosinone je savladao Empoli rezultatom 2:0. Mreže su tokom prvog poluvremena mirovale, da bi domaći u nastavku golovima Dionsija i Soddima došli do prve ovosezonske pobjede. Cijeli susret za Frosinone je odigrao Daniel Pavlović, dok je Rade Krunić poraz svog tima odgledao s klupe za rezervne igrače. 

Seria A, šesto kolo:

Frosinone – Empoli 2:0

Potražite više informacija na temu Serie A:

Atalanta – Sampdoria 2:1

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.