Poraz Širokog na Pecari i kraj priče za bh. timove u Evropi

Aberdeen slavio protiv Širokog

Poraz Širokog na Pecari i kraj priče za bh. timove u Evropi

M. Šljivak

Fudbaleri Širokog ispali su iz Evropske lige. Bh. predstavnik je večeras na Pecari poražen od škotskog Aberdeena s 2:0 i gosti odlaze u narednu fazu takmičenja s ukupnih 3:1.

Prvo poluvrijeme nije ponudilo mnogo. Široki je bio konkretniji, ali pravih šansi za postizanje gola nije bilo. S druge strane ni Aberdeen nije ponudio ništa i na odmor se otišlo mirnih mreža (0:0).

Nastavak ovog duela donosi mnogo bolji fudbaler. Gosti su krenuli po trijumf, te u periodu od 55. do 70. minute propuštaju nekoliko dobrih šansi.

Pokušavali su po dva puta Considine i Stewart, jednom je pokušao i Christie, ali gosti nisu imali sreće.

Kod domaćih je sjajnu šansu imao Ivan Krstanović, ali golman Joe Lewis sjajno brani njegov udarac.

Ipak, od 72. do 78. minute Aberdeen postiže dva gola. Prvo je u 72. minuti Stewart pogodio za 0:1, da bi šest minuta kasnije Mackay-Steven završio posao u ovom meču za 0:2.

Nije se do kraja rezultat mijenjao, pa će škotski tim u narednom kolu na megdan kiparskom Apollonu.

Bosna i Hercegovina je ispadanjem Širokog i Željezničara večeras ostale bez predstavnika u evropskim takmičenjima ove sezone.

Evropska liga, 2. pretkolo:

Široki - Aberdeen 0:2

Široki: Bilobrk, Matić, Barišić, D. Ćorić, Čabraja, Menalo, J.Ćorić, Begonja, Bralić, Krstanović, Marković.

Aberdeen: Lewis, Logan, Shinnie, Considine, O'Connor, Reynolds, McLean, Stewart, Mackay-Steven, Stockley, Christie.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:




Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi