Porto 2004 remizirao sa Barcom 2006 u fudbalskoj ljepotici

Oprostio se veliki Deco

Porto 2004 remizirao sa Barcom 2006 u fudbalskoj ljepotici

Fudbaleri Portove šampionske generacije iz 2004. odigrali su na stadionu Dragao revijalnu utakmicu protiv šampionske generacije Barcelone iz 2006. godine. 

U spektaklu pred ispunjenim tribinama nastupili su mnogi tadašnji asovi portugalskog i španskog kluba. Među njima su bili i neki pomalo zaboravljeni igrači kao što su McCarthy, Guily, Baia, Belletti, Van Bronckhorst, Maniche i mnogi drugi. Također, među onim koji su odigrali ovaj susret bili su i neki fudbaleri koji i dan danas žare i pale Evropom. Posebno se to odnosi na Messija, ali i Eto'oa. 

Rezultat je na kraju glasio 4:4. Porto je poveo u trećoj minuti golom Derleija, da bi Beny McCarthy u 14. minuti povisio na 2:0. Messi je u 54. minuti smanjio na 2:1 svojim prvim golom na utakmici da bi Deco, koji je nastupao za obje ekipe, poravnao rezultat tri minute nakon toga. 

Porto je poveo sa 3:2 golom Jankauskasa u 62. minuti, a Eto'o je u 67. poravnao na 3:3. Messi u 81. minuti postiže gol glavom za vodstvo Barce od 4:3, a konačni rezultat golom u posljednjoj minuti postavlja Deco svojim golom za 4:4, ovaj put za Porto.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Bio je to veliki spektakl u Portu koji je poslužio za buđenje lijepih uspomena na period kada su fudbalskim svijetom vladala neka druga lica. Ovom utakmicom se Deco oprostio od aktivnog bavljenja fudbalom, a primio je čestitke svih svojih tadašnjih suigrača kao i velike ovacije navijača koji su svog heroja dostojno ispratili u fudbalsku mirovinu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.