Porto siguran protiv Moreirensea
Foto: EPA

Primeira, 20. kolo

Porto siguran protiv Moreirensea

E. Škorić

Nogometaši Porta savladali su Moreirense sa 2:0 u susretu 20. kola portugalske Primeire.

Porto se večerašnjom pobjedom učvrstio na drugoj poziciji, ali i vodećoj Benfici se primakao na tri boda, s tim da Lisabonci imaju utakmicu manje.

Sjajni kolumbijski napadač Jackson Martinez je matirao domaćeg golmana u 25. minuti, a Porto je s vodstvom 1:0 otišao na odmor.

U nastavku još jedan gol za goste. Casemiro je u 60. minuti postavio konačnih 2:0. Moreirense ostaje na 11. mjestu sa 24 boda.

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Zanimljivo da Moreirense nikada na svom stadionu nije savladao Porto, niti je ikada uspio da upiše trijumf protiv večerašnjeg rivala.

Primeira, 20. kolo:
Moreirense - Porto 0:2 (Martinez 25, Casemiro 60)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.