Porto sigurno korača prema tituli
EPA

Nova pobjeda u sezoni

Porto sigurno korača prema tituli

E. Ganibegović

Nogometaši Porta zaista igraju sjajno u portugalskom prvenstvu, a sinoć su stigli do nove pobjede na domaćem terenu protiv Belenensesa rezultatom 2:0.

Porto je bio veliki favorit uoči utakmice 11. kola, što su na kraju i opravdali. Zmajevi su definitivno igrali bolje i tako stigli do svoje 10. pobjede u sezoni.

Ekipa sa Dragaa je odmah napravila pritisak na goste, ali do prvog pogotka se čekalo 42. minute kada je Herrera doveo domaćine u vodstvo, što je bio konačan rezultat prvog dijela meča.

Nakon pauze domaćin je nastavio sa napadima, ali i gosti su igrali nešto bolje u odnosu na prvo poluvrijeme. Na semaforu je dugo stajalo 1:0, pa Porto nije bio siguran u svoju pobjedu, sve dok Aboubakar svojim devetim pogotkom u ligi nije zatresao mrežu gostiju pred sami kraj meča. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

Domaćini su u ovome meču stigli do nove pobjede, poslije koje su se zadržali na prvoj poziji u prvenstvu sa 31. osvojenim bodom. Nakon 11 odigranih utakmica u ligi Porto ima 10 pobjeda i jedan neriješen rezultat dok niti jednu utakmicu nisu poraženi, a gol razlika je 30:4, pa su za sada najveći kandidat za osvajanje titule. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi