Porto slavio u Lilleu i došao na korak od Lige prvaka
Foto: EPA

Pobjeda Porta

Porto slavio u Lilleu i došao na korak od Lige prvaka

M. Šljivak

Fudbaleri Porta savladali su večeras kao gosti ekipu Lillea s 1:0 i na taj su način došli do lijepe prednosti pred revanš utakmicu za plasman u grupnu fazu Lige prvaka.

Dobro je Porto otvorio meč. Imali su veći posjed lopte, a prvu priliku su imali nakon 12 minuta igre kada je Enyeami prijetio Ruben Neves, ali je nigerijski golman sjajno odbranio njegov pokušaj.

Zatim je domaćem timu prijetio i Hector Herrera, da bi tek u finišu prvog dijela domaći tim preko Sebastiena Corchie stvorio šansu, no bez problema po gol Portugalaca.

Enyeama je zatim odbranio pokušaj Jacksona Martineza, da bi prvo poluvrijeme okončao prilikom Corchia, no njegov udarac je otišao preko gola, te se na odmor otišlo bez golova.

Nastavak susreta donosi i jedini gol na utakmici. Igrala se 61. minuta kada je Jackson Martinez dobro šutirao, Enyeama je kratko odbio loptu do Hectora Herrere, a Meksikanac pogađa za vodstvo Porta od 1:0.

Oba tima su do kraja utakmice imala nekoliko solidnih pokušaja. Ipak, rezultat se nije mijenjao, te Porto kući ide s velikom pobjedom.

Liga prvaka:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Lille - Porto 0:1 (Herrera 61')

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.