Portu i Sportingu minimalne pobjede

Nastavljena portugalska liga

Portu i Sportingu minimalne pobjede

U subotu je nastavljeno i takmičenje u Portugalu, a na teren su izašli tamošnji velikani Porto i Sporting. Obje ekipe savladale su svoje rivale identičnim rezultatom, po 1:0.

Porto je golom Jacksona Martineza slavio na gostovanju kod Pacor Ferreire, a jedini gol postignut je u 45. minuti. Porto je tako otvorio sezonu sa dvije pobjede iz dva susreta.

Sporting je teškom mukom slavio protiv Arouce, koja je čuvala 'nulu' do sudijske nadoknade vremena. Ipak, u posljednjim trenucima utakmice, Mane je pogodio za veliko slavlje Sportinga koji je tako na jedvite jade slavio prvi trijumf sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.