Portugal posramio Njemačku i plasirao se u finale

Ter Stegen primio pet golova

Portugal posramio Njemačku i plasirao se u finale

Mlada reprezentacija Portugala je fantastičnom partijom u potpunosti nadigrala, ali i posramila vršnjake iz Njemačke slavivši u prvoj polufinalnoj utakmici sa visokih 5:0.

Mreže su mirovale do 25. minute, a onda je Silva na asistenciju Cavaleira pogodio za 1:0. Samo osam minuta kasnije Ricardo je povisio na 2:0, da bi treći gol za Portugal postigao Cavaleiro u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena.

Gdje su stali u prvom, Portugalci su nastavili u drugom poluvremenu. Mario je već u prvoj minuti nastavka sjajnim udarcem savladao Ter Stegena za 4:0, da bi konačan rezultat utakmice postavio Horta, koji je u 71. minuti petim golom na utakmici zaključio potpuni debakl Njemačke kojem se malo ko nadao.

Nijemci su posljednjih petnaestak minuta igrali sa desetoricom igrača zbog isključenja Bittencourta, koji je zbog drugog žutog kartona morao ranije napustiti teren.

U finalu će Portugal dočekati boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Danska i Švedska. Taj meč se igra večeras (21:00).

EP U-21, polufinale:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Portugal - Njemačka 5:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.