Portugal preko "remija" do polufinala Eura

Zanimlljve činjenice

Portugal preko "remija" do polufinala Eura

D. Vejo

Fudbaleri Portugala u pet odigranih utakmica do sada na Evropskom prvenstvu u Francuskoj tokom regularnih 90. minuta niti jednom nisu riješili meč u svoju korist.

A ipak su stigli do polufinala istog. Zanimljiv podatak ako uzimemo u obzir da se radi o ekipi koja posjeduje izrazit kvalitet, te koja je važila za favorita na papiru u svakoj dosadašnjoj utakmici.

Grupu su prošli na "staklenim" nogama. Neriješene utakmice protiv Mađarske, Austrije i Islanda odvele su ih u nokaut fazu prvenstva.

U osmini finala sastali su se sa reprezentacijom Hrvatske. Tokom 90. minuta meča mreže su mirovale, tek se u produžecima vidio nešto bolji fudbal koji je donio nekoliko sjajnih prilika kako sa jedne tako i sa druge strane. Međutim, u 117. minuti meča Quaresma je pogotkom odveo Portugal u četvrtfinale prvenstva.

Tamo su ih dočekali Poljaci koji su poveli već u drugoj minuti susreta pogotkom Lewandowskog. Ali, mladi Renato Sanchez donio je izjednačenje svom timu, nakon čega su mreže ostale netaknute sve do izvođenja jedanaesteraca. Uspješniji u penal seriji bili su Portugalci, a Quaresma je nakon promašaja Blaszczykowskog, svoj tim odveo u polufinale.

Dodajmo i to da se Portugal u nokaut fazi prvenstava na kojima su učestvovali nalazi još od 1996. godine.

Ronaldo i društvo u polufinalu čekaju boljeg iz susreta Vels i Belgija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi