Portugal se mučio u Andori, Švicarci uvjerljivi
Foto: EPA

Kvalifikacije za Sp, grupa B

Portugal se mučio u Andori, Švicarci uvjerljivi

M. Šljivak

Portugal i Švicarska odlučiće u posljednjem kolu o direktnom putniku na Svjetsko prvenstvo.

Švicarci su večeras u Baselu razbili Mađarsku sa 5:2 i u posljednjem kolu u Portugalu će pokušati da osiguraju direktan plasman na Mundijal u Rusiju.

Sve je u ovom meču bilo gotovo nakon prvih 45 minuta kada je tim Vladimira Petkovića stekao tri gola prednosti. Pogađali su Xhaka, Frei i Zuber za visokih 3:0.

Početkom drugog dijela pogodio je ponovo Zuber za 4:0, da bi  gol za Mađarsku postigao Guzmics u 59. minuti za 4:1.

Švicarci su preko Lichsteinera u 83. minuti došli do petog gola (5:1), a konačnih 5:2 postavio je Ugrai šest minuta kasnije.

Portugal je uz dosta muke pobijedio Andoru s 2:0.

Gol koji je slomio Andoru postigao je Ronaldo u 63. minuti, a tačku na meč je stavio Andre Silva u 86. minuti za 0:2,  pa će Portugal i Švicarska u međusobnom duelu odlučiti direktnog putnika u Rusiju.

Grupa B, 9. kolo:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Švicarska - Mađarska 5:2

Andora - Portugal 0:2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi