Portugalci i Šveđani uistinu ne znaju za fair-play

Sramota na EP u Češkoj

Portugalci i Šveđani uistinu ne znaju za fair-play

E. Škorić

Mlade reprezentacije Portugala i Švedske odigrale su 1:1. Tek onoliko koliko treba da i jedni i drugi prođu u polufinale Evropskog prvenstva do 21 godine.

Remi je odgovarao i jednima i drugima za prolaz dalje pošto je Italija vodila protiv Engleske u tim trenucima s 3:0, ali Portugalci i Šveđani shvatili su da je najbolje da - remiziraju.

Odigrali su 1:1, nisu se ni trudili da pobijede. Pogotovo se to uočilo u zadnjih nekoliko minuta utakmice.

Paciencia je doveo Portugalce u 82. minuti u vodstvo, a nedugo zatim je Tibbling pogodio za 1:1. Italijani su slavili s 3:1 protiv Engleza, što im je na kraju bilo nedovoljno s pomenutih 1:1 na drugom susretu u grupi B.

Osim Švedske i Portugala, u polufinale Eura za igrače do 21 godine plasirali su se Njemačka i Danska.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.