Portugalskog junaka sa Eura zadesila tužna sudbina
Foto: EPA

To mu je hvala za sve?

Portugalskog junaka sa Eura zadesila tužna sudbina

Selektor Portugala Fernando Santos objavio je danas spisak fudbalera za prijateljsku utakmicu protiv Kipra, kvalifikacionu protiv Latvije te za Kup Konfederacija koji će se ovog ljeta odigrati u Rusiji.

Na spisku se nalazi najveća zvijezda Portugala Cristiano Ronaldo, ali su izostavljena dva veoma bitna imena sa prethodnog Eura - Renato Sanches i Eder. Ovaj drugi je postigao odlučujući gol u finalu Eura protiv Francuske, ali to mu ipak nije pomoglo da se nađe na spisku za Kup Konfederacija.

Podsjetimo, Kup Konfederacija počinje 17. juna, a trajat će do 2. jula. Portugal se nalazi u drugpi A sa Rusijom, Meksikom i Novim Zelandom.

Spisak Portugala: 

Golmani: Beto (Sporting CP), Jose Sa (Porto), Rui Patricio (Sporting)

Odbrana: Bruno Alves (Cagliari), Cedric (Southampton), Eliseu (Benfica), Jose Fonte (West Ham), Luis Neto (Zenit), Nelson Semedo (Benfica), Pepe (Real Madrid), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Vezni red: Adrien Silva (Sporting CP), Andre Gomes (Barcelona), Danilo Pereira (Porto), Joao Mario (Inter), Joao Moutinho (Monaco), Pizzi (Benfica) and William Carvalho (Sporting CP)

Napad: Andre Silva (Porto), Bernardo Silva (Monaco), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting), Nani (Valencia) and Ricardo Quaresma (Bešiktaš).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi