Poseban dres Barcelone za finale Kupa
Foto: EPA

Pred duel sa Alavesom

Poseban dres Barcelone za finale Kupa

M. Šljivak

Ekipa Barcelone će sezonu pokušati da spasi u subotu u finalu Kupa kralja.

Katalonski velikan će na Vicente Calderonu u Madridu u borbi za trofej kao protivnika imati Deportivo Alaves, a za ovo finale tim s Nou Campa je spremio poseban dres.

Očekivano, Barca će igrati u svojoj glavnoj garnituri dresova, ali će na rukavima imati dodati bedž s posvetim finalu u kojem su se našli.

Također, na dresu između klupskog grba i znaka proizvođača biće ispisani rivali, ime stadiona i datum meča, po uzoru na najveća finala.

Meč Barcelone i Alavesa igra se u subotu na Vicente Calderonu, a ovo će biti posljednji meč koji će se odigrati na ovom legendarnom stadionu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pobjedom bi Barca došla do 29. trofeja pobjednika ovog takmičenja, dok bi Alavesu ovo bio prvi trofej.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi