Posebni dresovi Chapecoensea za meč s Barcelonom
Foto: EPA

Zvijezde za žrtve nesreće

Posebni dresovi Chapecoensea za meč s Barcelonom

M. Šljivak

Brazilski Chapecoense gostovaće ekipi Barcelone 7. augusta na Nou Campu.

Ovaj tim je postao poznat u svijetskim okvirima nakon velike avionske nesreće u Kolumbiji, kada je 19 fudbalera ovog tima poginulo na putu ka gradu Medellinu, gdje su trebali odigrati prvi meč finala Copa Sudamericane protiv Atletico Nacionala.

Tragična smrt gotovo kompletnog tima brazilskog prvoligaša pogodila je svijet. Mnogi poznati klubovi su odlučili da im pomognu da se dignu iz pepela i Chape je poput Feniksa ponovo izronio iz pepela.

Prvi dolazak u Evropu ovog tima donosi im meč protiv Barcelone. Nou Camp će ih ugostiti 7. augusta, gdje će se protiv katalonskog velikana boriti za trofej Joan Gamper.

U ovom meču igrači Chapea će nastupiti u posebnim dresovima. Bijeli dresovi biće ukrašeni zelenim zvijezdicama za svakog poginulog člana Chapecoensea u nesreći koja se desila 26. novembra prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi