Posebni tvrdi: Moj Chelsea je bio ofanzivniji od Conteovog
Foto: EPA

Mourinho, kao i obično, nije impresioniran

Posebni tvrdi: Moj Chelsea je bio ofanzivniji od Conteovog

Karizmatični, i često kontroverzni trener Manchester Uniteda Jose Mourinho, vjeruje da su aktuelni prvaci engleske igrali puno bolji, ofanzivniji fudbal kada je on bio na njihovom kormilu.

Jose Mourinho je vodio Chelsea u sezoni 2014/2015. Portugalac je tada stigao do naslova prvaka Premier lige, a iako je Conteu, s istom ekipom, to pošlo za rukom dvije godine kasnije, Mourinho smatra da se je "njegov" Chelsea to uradio na puno bolji način.

Mourinho nije impresioniran ni načinom na koji je Leicester, pod Ranierijem, stigao do titule u sezoni 2015/2016, te ističe da je samo Chelsea, prije tri sezone, igrao zaista dominantan i ofanzivan fudbal.

"Budimo realni i objektivni. Od tri zadnja prvaka, Chelseaja s Mourinhom, Leicestera s Ranierijem i Chelseaja s Conteom, koja je ekipa bila najofanzivnija? To je bila moja ekipa, ali to niko ne želi da kaže", istakao je Mourinho za The Times.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Mourinhova tvrdnja, ako bi se gledao broj postignutih golova, i nema uporište u realnosti, s obzirom da je "njegov" Chelsea u sezoni 2014/2015 postigao 73 premierligaška gola, dok  su prošle godine Plavci, predvođeni Conteom, postigli čak 85 pogodaka.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti