Posebno osiguranje za veliki rimski derbi
Foto: EPA

Večeras spektakl na Olimpicu

Posebno osiguranje za veliki rimski derbi

M. Šljivak

Stadion Olimpico večeras će biti domaćin velikog rimskog derbija između Lazija i Rome.

Duel velikih rivala kao i uvijek privlači veliku pažnju. Utakmica se smatra onom visokog rizika, pa policija i organizatori mnogo više pažnje daju ovom meču u odnosu na obične utakmice.

Iako vatreni navijači oba kluba tima bojkotuju dolazak na utakmice na Olimpicu, dodatno osiguranje je angažovano za večerašnji meč.

Oko 770 zaštitara biće večeras angažovano u susretu polufinala Kupa Italije, koji će za svaki slučaj motriti na navijače oba tima, koji su poznati kao veoma žestoko.

Poznato je da rimski derbi donosi mnogo oštrine, žestine, što ćemo vjerovatno gledati i večeras, a dodatno osiguranje garantuje da organizatori meča znaju nešto više.

Meč Lazija i Rome igra se večeras od 20:45, a ulogu domaćina imaće Nebeskoplavi.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Pobjednik ovog dvomeča u finalu će čekati bolji iz duela Juventusa i Napolija, gdje je tim iz Torina u prvom meču slavio s 3:1.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi