Posljednji potpis legendarnog Kake
Foto: EPA

Vraća se u Brazil

Posljednji potpis legendarnog Kake

M. Šljivak
Teme:

Legenda brazilskog fudbala Ricardo Kaka (35) napustiće američki Orlando City krajem ove godine.

Nakon tri godine u dresu ovog tima, Brazilac je odlučio da ide dalje, ali još uvijek ne namjerava okačiti kopačke o klin.

"Kao što znate moj ugovor sa Orlandom ističe na kraju sezone. Odlučio sam da ne potpišem novi. Ipak, do kraja ću časno nositi dres ovog tima", rekao je legendarni Brazilac.

On bi od januara ponovo mogao obući dres brazilskog velikana Sao Paula. Želje mu je da se penzioniše u dresu tima u kojem je ponikao i očekuje se da dogovor početkom naredne godine bude postignut.

Kaka je apsolutna legenda svjetskog fudbala. Godinama unazad je važio za jednog od najboljih igrača svijeta, a prije tri godine odlučio se na odlazak u MLS gdje je također nebrojeno puta pokazao kakav je majstor.

Tokom karijere je pored Orlanda i Sao Paula igrao za velikane Milan i Real Madrid s kojima je osvojio ukupno osam trofeja.

Također, sa reprezentacijom Brazila je 2002. godine osvojio naslov prvaka svijeta.

Potpis za Sao Paulo biće mu vjerovatno posljednji u karijeri profesionalnog fudbalera.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi