"Postaje nam navika da iskusni igrači odlučuju meč"

Rikard Norling, trener AIK-a

"Postaje nam navika da iskusni igrači odlučuju meč"

M. Šljivak
Teme:

Željezničar je porazom od švedskog AIK-a (2:0) okončao evropsku avanturu.

Tim iz Štokholma je zasluženo prošao dalje, a trener ovog tima Rikard Norling je zadovoljan igrom koju je njegov tim prikazao u večerašnjem meču.

"Postalo je tipično za nas da naši najiskusniji igrači odlučuju meč", istakao je Norling, te je dodao:

"U ove dvije utakmice smo pokazali dosta strpljenja. Nismo previše srljali, jer smo znali da oni imaju tim koji može kazniti naše greške. Nastavili smo s mirnom igrom, nismo im dozvolili da naprave apsolutno ništa i ponovo je iskusan igrač riješio meč", rekao je Norling na press konfereneciji nakon meča.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Naredni rival za švedski klub je ekipa portugalske Brage. Norling ima veliko poštovanje prema ovom klubu.

"Biće to veliki izazov za nas. Pokušaćemo da ostvarimo prolaz, ali za sada ne razmišljamo previše o njima", istakao je Norling.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi