Postaje ozbiljno, Argentini opasno 'visi' Mundijal!
Foto: EPA

Čudno prokletstvo prati Gaučose

Postaje ozbiljno, Argentini opasno 'visi' Mundijal!

Reprezentacija Argentine je večeras, po ko zna koji put u ovim kvalifikacijama, nadigrala svog protivnika i na kraju ostala bez punog plijena. Na čuvenoj Bomboneri u Buenos Airesu je gostovao Peru, koji je i sretno i spretno izvukao veliki bod odigravši 0:0.

Od prvog minuta je Argentina bila bolji tim na terenu. Redale su se prilike i poluprilike, ali je u 35. minuti malo nedostajalo da Peru iznenađujuće povede sa 1:0. Jefferson Farfan je imao sjajnu priliku ali je šutirao malo pored gola, pa je Argentina preživjela veliku opasnost.

U 45. minuti, Argentina je imala najbolju priliku u prvom poluvremenu. Dario Benedetto je glavom šutirao malo preko gola, te je tako propala sjajna šansa da domaći tim povede. Inače, ovaj napadač Boce Juniors je na veliko iznenađenje započeo meč protiv Perua, a na terenu je proveo svih 90 minuta. 

U drugom poluvremenu, festival promašaja u izvedbi fudbalera u plavo-bijelim dresovima. Redale su se prilike pred golom Perua, a redom su prijetili Benedetto, Messi, Gomez, Rigoni i Biglia, ali uzalud. Peruanski golman Gallese je branio sve što su Argentinci šutirali u okvir gola i na kraju je zasluženo ponio epitet igrača utakmice.

U četvrtoj minuti sudijske nadoknade, milimetri su nedostajali da Peru dokrajči nesretne Gaučose. Iskusni Guerrero je iz slobodnog udarca šutirao 'u 90', ali se Romero istakao sjajnom paradom.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Nakon trećeg uzastopnog remija, Argentina zauzima šesto mjesto na tabeli južnoameričkih kvalifikacija sa 25 bodova, koliko ima i petoplasirani Peru. Treba podsjetiti da direktno u Rusiju vode prve četiri pozicije, dok petoplasirani tim ide u doigravanje.

U posljednjem 18. kolu, Argentina ide u goste Ekvadoru i tu će jednostavno morati pobijediti ako želi na Mundijal. Peru čeka domaći meč protiv Kolumbije, koja ima samo bod više. Sve ukazuje da će narednog utorka biti fudbalska ludnica širom Južne Amerike.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti