Postignut dogovor: Bacca u Španiji
Foto: EPA

U Villarreal iz Milana

Postignut dogovor: Bacca u Španiji

E. Škorić

Kako su jučer mediji objavili, Carlos Bacca karijeru će nastaviti u Španiji.

Kolumbijski napadač nema više mjesta u Milanu, a njegovim odlaskom otvara se prostor za dolazak zvučnog pojačanja u napadu Rossonera.

Iako je Sevilla ulagala najveće napore u transfer Bacce, on će na kraju obući dres Villarreala. Žuta podmornica plaća 2.5 miliona za posudbu Bacce, a na kraju sezone dužna je platiti još 15.5 miliona otkupnine.

Ugledni italijanski novinar Gianluca Di Marzio je izvijestio kako je dogovor između čelnika Milana i Villarreala postignut, te je ostalo samo da se igrač pojavi na El Madrigalu i da potpiše ugovor. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

Bacca je u Milanu od 2015. godine i za crveno-crne je u 69 mečeva dao 31 pogodak, dok je prethodno imao dosta uspjeha u  Sevilli, a priv evropski klub bio mu je Club Brugge.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi