Postoji li gori način da se debituje za novi klub?

Dvije utakmice, dva isključenja

Postoji li gori način da se debituje za novi klub?

Novi fudbaler Frankfurta Michael Hector je teško mogao zamisliti gori početak sezone u novoj sredini.

Ovaj 24-godišnjak, koji je ugovorom vezan za Chelsea, je za svoj novi klub odigrao samo dvije utakmice, a u obje je dobio crveni karton.

Na prvu se čini da je to nemoguće izvesti, ali Hector je uspio napraviti nešto što je malo kome pošlo za rukom. Prvo je isključen u susretu DFB Kupa protiv Magdeburga, a potom i u ligaškom ogledu sa Schalkeom.

Iako je imao katastrofalan početak u novom klubu, Niko Kovač i ostatak stručnog štaba u Frankfurtu i dalje vjeruju da su njegovim dovođenjem napravili dobar potez i da će ovaj fudbaler u budućnosti biti od koristi klubu.

Interesantno, reprezentativac Jamajke je u dosadašnjoj karijeri boravio na čak 13 posudbi, ali je u svakom klubu počinjao bolje nego u Frankfurtu. Mada, gore od ovoga i ne može.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi