Potencijalni Zmaj na rezervnom spisku Austrije
GEPA

Gubi li BiH mladog golmana?

Potencijalni Zmaj na rezervnom spisku Austrije

Osman Hadžikić našao se na rezervnom spisku selektora nogometne "A" reprezentacije Austrije. 

Iako je ovaj 21-godišnjii golman bečke Austrije krenuo u proceduru dobijanja bh. državljanstva, pitanje je da li će braniti pod zastavom reprezentacije BiH. 

Hadžikić se našao na rezervnom spisku selektora Austrije za kvalifikacioni meč sa Irskom, koji se igra 11. juna ove godine na stadionu Aviva u Dublinu, a ispred njega prednost su dobili Bachmann, Lindner i Kuster. 

Mladog Hadžikića je nedavno na djelu gledao i Adnan Gušo, trener golmana reprezentacije naše zemlje, a s obzirom da je trenutno tek četvrti golman Austrije, još uvijek nije izgubljen za Bosnu i Hercegovinu. 

Ove sezone Hadžikić je u prvenstvu branio na 25 utakmica za Austriju Beč. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi