Potpisao za WBA i nekoliko sati kasnije dao dva gola

Rickie Lambert se proslavio u debiju

Potpisao za WBA i nekoliko sati kasnije dao dva gola

E. Škorić

Rickie Lambert na nevjerovatan je način debitovao za West Bromwich Albion.

Lambert je sinoć debitovao za WBA protiv Bristol Roversa i odmah pokazao da će se isplatiti novim poslodavcima. Naime, u 4:0 pobjedi svog novog kluba, on je postigao dva gola.

Tridesettrogodišnji napadač je samo par sati prije utakmice potpisao za West Bromwich Albion. 

Lambert je u Liverpoolu prošle sezone postigao samo dva gola u 25 utakmica, a prije toga je sa dosta uspjeha nastupao za Southampton, u čijem je dresu postigao 106 golova u 207 utakmica. Ima i 11 nastupa za reprezetnaciju Engleske.

Potražite više informacija na temu Premier league:

U karijeri je nosio dresove brojnih engleskih niželigaša kao što su Blackpool, Macclesfield, Stockport, Rochdale, Bristol…


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.