Potpuna zbrka zbog VAR-a: Umjesto 2:0, penal i 1:1
Foto: Screenshot

Holandski Superkup

Potpuna zbrka zbog VAR-a: Umjesto 2:0, penal i 1:1

Feyenoord je nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca uspio savladati Vitesse i osvojiti holandski Superkup. Ipak, ovu utakmicu je, više od svega, obilježila upotreba nove VAR tehnologije koja je zbunila i igrače, ali i sve one koji su posmatrali ovaj meč.

Naime, Feyenoord je poveo u 7. minuti utakmice preko Toornstrea, ali onda nakon 10-ak minuta igre u drugom poluvremenu prava zbrka na terenu.

Naime, u 54. minuti jedan fudbaler Feyenoorda u svom kaznenom prostoru ruši fudbalera Vitessea, sudija, međutim, ne pokazuje na bijelu tačku. Feyenoord zatim kreće u kontru i postiže pogodak, ali kada su svi već slavili gol za 2:0, sudija utakmice poništava taj pogodak i dosuđuje penal koji je prvobitno poništio. On je prvo pokazao fudbalerima da se snimak prekršaja igrača Feyenoorda pregledava i da će uskoro biti poznata njegova odluka. Nakon pregledanja snimka utvrđeno je da je prekršaj zaista postojao, a siguran izvođač jedanaesterca bio je Buettner koji je na taj način donio Vitesseu poravnanje.

Regularni tok utakmice završio je rezultatom 1:1, a Feyenoord je tek nakon boljeg izvođenja penala došao do pobjede.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Ako se "po jutru dan poznaje", možemo reći da nas u budućnosti očekuje dosta zanimljivih situacija s novom tehnologijom.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi