Potpuni autsajderi: Nigerija nije otkupila TV prava za AKN

Niko nije očekivao plasman u finale

Potpuni autsajderi: Nigerija nije otkupila TV prava za AKN

A. Haznadarević

Fudbalska reprezentacija Nigerije, visokom pobjedom nad Malijem rezultatom 4:1, plasirala se u finale Afričkog kupa nacija.

Prije toga, ista ta selekcija Nigerije je u četvrtfinalu s 2:1 eliminisala favorizovanu Obalu slonovače, poslavši Didiera Drogbu, braću Torue i ostale kući.

 

Koliko su ovi fenomenalni rezultati Nigerije neočekivani, najbolje oslikava to što niti jedna domaća TV stanica nije otkupila prava za prijenos utakmica AKN-a, smatrajući da će Nigerija već u samom startu biti eliminisana.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Sada, pred nedjeljno veliko finale, koje će se igrati protiv Burkine Faso, Konfederacija afričkog fubala je saopštila da će nigerijske televizije ipak prenositi susret, što je ubrzo demantovano, te će priliku da gledaju ovaj historijski meč imati samo rijetki stanovnici Nigerije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.