Potvrđen odlazak Evre, ali zamjene nema?

Potvrđen odlazak Evre, ali zamjene nema?

E. Škorić

Juventusov izvršni direktor Giuseppe Marotta potvrdio je da Patrice Evra napušta klub.

Tridesetpetogodišnji Evra je u Juve stigao iz Manchester Uniteda 2014. godine za 1.2 miliona funti, a ugovor sa Starom damom traje mu do ljeta.

Kako nije bilo interesa od strane Juventusa da se produži ugovor, iskusni francuski bek odlučio je da ode iz kluba i spominje se kao novi igrač Valencije, mada ga žele i West Ham, te još neki timovi.

Da se sprema njegov odlazak iz Juventusa bilo je jasno i jučer, kada ga trener Massimiliano Allegri nije uvrstio u tim za meč s Bolognom, u kojem je Juve slavio s 3:0.

"Evra nije pozvan u momčad jer razmišlja o svojoj budućnosti. Ako ode, nećemo dovoditi zamjenu", rekao je Marotta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

A kao Evrina zamjena spominje se bh. reprezentativac Sead Kolašinac, kojeg bi Juve navodno doveo na ljeto, kada mu ističe ugovor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi