Potvrđene velike ponude za Yannicka Carrasca

Žele ga Chelsea i Manchester United

Potvrđene velike ponude za Yannicka Carrasca

M. Šljivak

Belgijanac Yannick Carrasco na ljeto bi mogao napustiti redove madridskog Atletica.

Sjajni fudbaler Jorgandžija ove sezone igra zaista odlično i svojim igrama je privukao veliku pažnju ostalih klubova.

Danas je njegov agent Christophe Henrotay potvrdio da postoje ponude iz Engleske i da Carrasca žele Chelsea i Manchester United.

Ovi klubovi su već počeli pregovore s Atleticom oko kupovine 23-godišnjeg fudbalera, ali za sada problem predstavlja otkupna klauzula koja iznosi čak 100 miliona eura.

Također, Henrotay je potvrdio kako su za njegove usluge zainteresovani također i Bayern, Juventus, te Manchester City, ali za razliku od Chelseaja i Uniteda, ovi klubovi nisu pokucali na vrata tima iz Madrida s konkretnom ponudom.

Carrasco je u oktobru prošle godine potpisao novi ugovor s Atleticom koji ga veže do 2022. godine, ali čini se da je to napravljeno kako bi mu se znatno povećala cijena.

On je član madridskog tima postao u ljeto 2015. godine, a stigao je iz Monaca za 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone igra odlično, te je postigao 10 pogodaka uz tri asistencije u svim takmičenjima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi