Potvrđeno: Drogba se vraća iz penzije

Prihvatio ponudu Corinthiansa?

Potvrđeno: Drogba se vraća iz penzije

E. Čaušević

Nekadašnji napadač Chelseaja, Didier Drogba, prije nekoliko sedmica napustio je Montreal, te je odlučio završiti svoju igračku karijeru.

Ovaj 38-godišnji napadač u MLS-u proveo je 18 mjeseci nakon odlaska iz Chelseaja, ali je nedavno odlučio napustiti ovaj klub. Drogba je izjavio da je to kraj njegove karijere, ali stvari bi se mogle drastično promijeniti.

Naime, brazilski mediji prije nekoliko dana prenijeli su da Drogbu želi Corinthians, te da postoji dobra šansa da se on vrati iz penzije. Ovu vijest danas je potvrdio i predsjednik brazilske ekipe, Roberto de Andrade, koji je još dodao da je Drogba prihvatio ponudu Corinthiansa.

"Prije nekoliko dana dobili smo zahtjeve od Drogbe i moram priznati da nisu pretjerani kako su neki najavljivali. Mi smo poslali zvaničnu ponudu njegovom agentu koji nam je prenio da ju je on prihvatio. Ipak, još uvijek čekamo konačan dogovor", rekao je de Andrade.

Mediji u Brazilu prenose da bi Drogba u narednih nekoliko dana trebao doputovati na konačan dogovor nakon čega će odraditi ljekarske preglede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi