Potvrđeno: Gabigol napušta Inter

Ide na posudbu

Potvrđeno: Gabigol napušta Inter

E. Čaušević

Brazilski napadač Gabriel Barbosa prošlog ljeta stigao je u Inter iz Santosa za skoro 30 miliona eura kao veliko pojačanje.

Popularni Gabigol na Meazzu je stigao kao veliko pojačanje iz Santosa, no u svojoj prvoj sezoni nije opravdao očekivanja. Brazilski napadač se nije naigrao u Interu, te je uspio postići samo jedan gol za ovaj italijanski klub.

Čelnici Intera su odlučili da ovog ljeta pošalju Gabigola na posudbu iako je brazilski napadač bio protiv toga. Brazilac je ranije odbio ponudu Las Palmasa, no njegov agent Wagner Ribeiro sada je potvrdi da će Gabigol ovog ljeta napustiti Inter.

"Inter želi da Gabigol narednu sezonu igra na posudbi i imamo ponude iz Španije i Engleske. Iako su mnogi pisali da će ići u Porto od toga nema ništa", rekao je Ribeiro.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi