Potvrđeno: Pocchetino razgovarao s predsjednikom Barce

Ipak, ne o dolasku u Barcu

Potvrđeno: Pocchetino razgovarao s predsjednikom Barce

E. Čaušević

Španski mediji jučer su objavili da je predsjednik Barcelone, Josep Bartomeu, razgovarao sa trenerom Tottenhama, Mauricijom Pochettinom.

Argentinski stručnjak jedan je od kandidata da na kraju sezone preuzme klupu Barcelone jer je Luis Enrique potvrdio da neće produžiti saradnju sa katalonskim klubom. Španski mediji su objavili da je Bartomeu večerao sa Pochettinom, te da je glavna tema bila njegov dolazak na Nou Camp.

Poznato je da trener Tottenhama nema agenta i da pregovore sa potencijalnim klubovima radi sam. Ipak, današnje informacije sa Pirineja govore da ova večera nije bila povodom pregovora oko dolaska Pochettina u Barcelonu.

Navodno, Bartomeu i Pochettino su već dugi niz godina prijatelji, a čak se i njihova djeca druže. Prema pisanju Sporta ovo je bila samo večera starih prijatelja, te nije bilo pregovora oko dolaska argentinskog stručnjaka na mjesto trenera katalonske ekipe.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pochettino je nedavno izjavio da je svjestan da je on samo jedan od stotinu trenera na listi potencijalnih kandidata za trenera Barce. Podsjećamo, argentinski stručnjak s Tottenhamom ima ugovor do ljeta 2021. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti