Potvrđeno: Rubin mijenja Dinamo u Evropskoj ligi

Moskovljani kažnjeni zbog finansijskog fair playa

Potvrđeno: Rubin mijenja Dinamo u Evropskoj ligi

Dinamo iz Moskve se ove sezone neće takmičiti u Evropi, bez obzira što je dobrim igrama u domaćem šampionatu izborio plasman u Evropsku ligu.

Ono o čemu se dosta špekulisalo u posljednje vrijeme dobilo je svoju zvaničnu potvrdu: UEFA je definitivno kaznila moskovski tim, koji je u proteklom periodu prekršio pravila finansijskog fair playa.

Umjesto Dinama, u 3. pretkolu kvalifikacija za Evropsku ligu naći će se ekipa Rubina iz Kazana, koja ima bogato iskustvo igranja u ovom takmičenju.

UEFA je 2009. godine ustanovile principe finansijskog fair playa, a pravila su na snagu stupila dvije godine kasnije. Od tada su se brojni veliki, ali i oni nešto manji evropski klubovi suočili sa rigoroznim kaznama u vidu brojnih suspenzija i zabrana takmičenja.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.