Povratak Adriana: Napadač se vraća i ima jednu želju
Foto: EPA

Jedan od najboljih napadača u svoje vrijeme

Povratak Adriana: Napadač se vraća i ima jednu želju

Teme:

Brazilski fudbaler i nekada jedan od najboljih napadača na svijetu, Adriano, sprema neočekivan povrtak na fudbalski teren. 

Adriano (35) ne igra profesionalni fudbal već godinu dana, a u posljednje vrijeme smo bili svjedoci toga da ne vodi previše računa o svom fizičkom izgledu i nije se očekivalo da će se vratiti na teren. 

Ipak, gostujući u jednoj emisiji na brazilskom TV kanalu Globo, Adriano je priznao da ima u planu povratak na teren. 

"Spreman sam za novi izazov. Ponovo ću započeti sa treninzima, bez kluba, sve do januara. Uspio sam da održim fizičku pripremljenost. Spreman sam da se vratim na teren, ali svjestan sam da me očekuje težak posao", rekao je Adriano. 

Također, Adriano je izrazio želju da njegov naredni klub bude iz Brazila. Podsjetimo, posljednja destinacija ovog 35-godišnjeg napadača bile su Sjedinjene Američke Države, odnosno klub Miami United za koji je odigrao dvije utakmice. 

Adriano je tokom karijere nosio dres Flamenga, Intera, Fiorentine, Parme, Sao Paola, Rome, Corinthiasa, Atletico Paranaensea i Miami Uniteda. Za reprezentaciju Brazila je odigrao 48 mečeva te je postigao 27 golova. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi