Povratak Balotellija u Italiju
Foto: EPA

Ponuda Sampdorije

Povratak Balotellija u Italiju

M. Šljivak

Mario Balotelli mogao bi se vratiti u Italiju.

Protekle sezone kontroverzni napadač je igrao u ekipi Nice kojoj je pomogao da po prvi put dođe do šanse da se bori za plasman u Ligu prvaka. Ugovor mu je međutim s ovim timom istekao i Balotelli će od 1. jula postati slobodan igrač. 

Super Mario neće imati problema s pronalaskom novog kluba. Već se povezuje s mnogim ekipama, a u igru za njegovo dovođenje se uključila i Sampdorija.

Tim iz Genove bi ovog ljeta mogao ostati bez dvojice napadača. Patrika Schika traže svi italijanski velikani, a klub vjerovatno napušta i Luis Muriel, pa su Sampi pojačanja za narednu sezonu neophodna.

Prva opcija im je dovođenje Balotellija. U slučaju odlaska Schicka, oni će poslati ponudu za 26-godišnjeg napadača i navodno su već ostvarili kontakt sa menadžerom Minom Raiolom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Tako bismo Balotellija mogli ponovo gledati u Seriji A, a ranije se za njega raspitivao i španski Las Palmas.

Ove sezone Italijan je u dresu Nice postigao 17 pogodaka i potpuno se vratio u formu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi