Povratak Ibiševića nije pomogao da se zaustavi Bayern

14. kolo njemačke Bundeslige

Povratak Ibiševića nije pomogao da se zaustavi Bayern

E. Čaušević

Danas je odigrano pet utakmica 14. kola njemačke Bundeslige.

Aktuelni prvak i lider na tabeli Bundeslige ekipa Bayerna na domaćem terenu ugostila je ekipu našeg Vedada Ibiševića, berlinsku Herthu. Bavarci su bez većih problema stigli do nova tri boda pobjedom od 2:0.

Bayern je do prednosti stigao u 34. minuti kada je mrežu Herthe zatresao Thomas Muller na asistenciju Boatenga. Samo sedam minuta kasnije domaći su riješili pitanje pobjednika. Martinez je bio asistent, za 2:0 pogodio je Coman što je se ispostavilo da je i konačan rezultat utakmice u Minhenu.

Jedini priliku gostujuća ekipa imala je u 79. minuti utakmice. Haraguchi je imao sjajan solo prodor, ali je njegov udarac bez problema zaustavio Manuel Neuer.

Bh. reprezentativac Vedad Ibišević vratio se na teren nakon četiri utakmice suspenzije, te je danas u Minhenu igrao do 56. minute.

Bayern je ubjedljivo prvi na tabeli Bundeslige sa 40 osvojenih bodova, dok je Hertha četvrta sa 17 bodova manje.

Sjajnu utakmicu odigrali su Hoffenheim i Borussia Monchengladbach. Ljubitelji fudbala mogli su vidjeti šest golova, a ekipe su na kraju podijelile bodove (3:3). Strijelci za domaće bili su Zuber, Polanski i Amiri, dok je dva gola za Gladbach postigao Johnson, a jedan je dodao Drmić.

HSV je ostvario važnu pobjedu na gostovanju kod Werdera (3:1), do je Hannover na domaćem terenu deklasirao Ingolstadt sa 4:0.

Bundesliga, 14. kolo:

Bayern - Hertha 2:0

Werder - HSV 1:3

Hannover - Ingolstadt 4:0

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Hoffenheim - Gladbach 3:3


GOAL Coman Bayern 2 - 0 Hertha by worldfoot
Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.