Povratak iz pepela: Chapecoense prvak u Brazilu!
Foto: EPA

Šest mjeseci nakon avionske nesreće

Povratak iz pepela: Chapecoense prvak u Brazilu!

D. Rakanović

Fudbaleri Chapecoensea prvaci su regionalnog prvenstva Santa Catarine, šest mjeseci nakon što su u tragičnoj avionskoj nesreći poginuli članovi stručnog štaba i gotovo cijeli tim.

U avionskoj nesreći poginula je 71 osoba, dok je šest preživjelo. 

Nakon tragedije uslijedio je oporavak kluba, dovođenje novih igrača i trenera, i već danas su osvojili titulu prvaka brazilske države Santa Catarina. 

Chape je danas u drugoj utakmici finala izgubio od Avaija sa 1:0 pogotkom Da Silve u 28. minuti, te je nakon dvije utakmice ukupan rezultat bio 1:1, ali naslov ide Chapecoenseu jer su nakon regularnog dijela sezone bili prvi. 

Jedan od preživjelih u avionskoj nesreći golman Jackson Follmann je nakon osvajanja titule rekao:

"To je za ratnike gore."

 Brazilski klub je tako stigao do šeste titule prvaka brazilske države Santa Catarina, a druge uzastopne. 

Campeonato Catarinense je glavno takmičenje u okviru Fudbalske federacije Brazila za područje savezne države Santa Catarine. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi